ITEP Walk & Talk for you

Ontspannen kennismaken ...

Walk & Talk for you

"Recruitment is soms net topsport!" 

Haarlem, 1 augustus 2019 - Deze quote is afkomstig van Edze Hiemstra, de drijvende kracht achter IT Executive Placement (www.it-ep.com). Hij is al 15 jaar actief in de recruitment wereld van functies op het hoogste niveau in de IT branche. Hij weet als geen ander dat deze tak van sport veel van de klant, kandidaat en recruiter vraagt om tot een perfecte match te komen.

Edze heeft hiervoor een beproefde selectieprocedure in 3 stappen ontwikkeld om de juiste persoon op de juiste plek te kunnen plaatsen. 

Stap 1 - De 'The Walk & Talk' sessie. 
De geselecteerde kandidaten en ik spreken af op een inspirerende plek om vervolgens de Wie? Wat? Waarom? en Hoe graag? vragen te stellen om er achter te komen wat hen drijft en wat zij bereid zijn te investeren om de functie te willen vervullen.

Stap 2 - The Meet & Match ronde
De volgende ronde gaat Edze in de zogenaamde Meet & Match ronde aan de slag om 5 top kandidaten in 5 dagen voor te leggen aan de opdrachtgever. Het doel is dat deze in 5 x 30 minuten een keuze uit de 5 top kandidaten gaat maken en dan direct door naar Stap 3.

Stap 3 - Het Doel!
Toewerken naar het doel: De plaatsing van de ideale kandidat(e). Een essentieel onderdeel tijdens het selectieproces is de coaching die Edze geeft aan de kandidat(e). Op constructieve wijze begeleidt hij kandidaat en klant tot het einddoel "the right  person for the right job".

"Wegens  grote drukte lopen er soms wel 5 van dit soort projecten naast elkaar", vertelt Edze. "Het is een boeiende wereld waarbij vrijwel constant onverwachte wendingen op je pad komen met de uitdaging de focus op je einddoel The Perfect Match te blijven houden."

Edze's klanten zijn over de hele wereldwijd gevestigd. Hun focus is er constant op gericht ambitieuze bedrijfsdoelen te realiseren en op top niveau te blijven presteren.

"Je kan dus zeggen dat mijn klanten veeleisend zijn en weten wat ze willen. Pittige gesprekken met zijn kandidaten zijn dan ook geen uitzondering, maar steeds meer een regel."

Hij concludeert en eindigt met de quote:

"Recruiting is topsport in pak!" 


Edze is geinterviewd door

Pauline Lauer
Marketingcommunicatie Adviseur a.i. 

Odoo • Text and Image